مسجد سلیمانیه یک شاهکار از معمار معروف ترکیه،”سنان” در شهر استانبول می باشد و به دستور ثروتمندترین سلطان عثمانی،سلطان سلیمان اول یا سلیمان کبیر ساخته شده است.ساخت این بنا در سال ۱۵۵۰ آغاز شد و هفت سال به طول انجامید.این مسجد برروی تپه سوم استانبول در منطقه کانتارجیلار،بین یک وزارتخانه و دفتر شیخالاسلام مسجد واقع شده است و دومین مسجد بزرگ شهر می باشد که چشم انداز زیبای گلدن هورن را نیز دارد.
مسجد سلیمانیه ترکیبی از سبک معماری اسلامی و بیزانسی می باشد. دراین سازه مناره های بلند و باریک در سبک کلیسای ایاصوفیه،با ساختمان هایی که دارای گنبد های بزرگ هستند،ترکیب شده است. الگوی اصلی ساخت مسجد سلیمانیه، مسجد ایاصوفیه است اما از آن کوچکتر می باشد.
همانند دیگر مساجد امپراتوری،این مسجد تنها برای عبادت ساخته نشده است.این عمارت به جز سرسرای عبادت و حیاط،شامل چهار مدرسه قرآن،یک بیمارستان،حمام،یک کاروانسرا و یک آشپزخانه عمومی می باشد که بعضی از این مکان ها برای بازدید علاقه مندان باز است.
حیاط عظیم مسجد سلیمانیه با ستون های مرمر،گرانیت وسنگ آذرین احاطه شده است و در چهارگوشه مسجد مناره ها قرارگرفته اند که گردشگران می توانند از آن بازدید کنند.داخل مسجد از ۲۰۰ پنجره ی رنگی استفاده شده است که نور خورشید از این طریق فضای داخل مسجد را روشن می کند.همچنین سطح درونی مسجد با سجاده های قرمز رو به مکه پوشانده شده است.
پشت مسجد دو آرامگاه و یک گورستان وجود دارد.آرامگاه ها شامل مقبره های سلطان سلیمان اول و همسرش خرم سلطان،مقبره دخترش و همچنین مادر و خواهر سلطان سلیمان می باشد.آرامگاه معمار این بنا،خارج از دیوار های مسجد و جلوی بنا واقع شده اما بازدید از این آرامگاه برای عموم و گردشگران آزاد نیست.