کلیسای چورا که به کلیسای نجات دهنده نیز معروف است، یک کلیسای باقیمانده از قرن پنجم میلادی یعنی دوره ی بیزانس در استانبول است. این کلیسا توسط فردی به نام جاستینیوس برای برگزاری مراسم مذهبی ساخته شد.
این کلیسا بعد از مسجد ایاصوفیه، یکی از زیباترین بناهای ساخته شده در دوران بیزانس است. کاشی ها و موزاییک های به کار رفته در این کلیسا، نمونه هایی از طراحی و سبک هنر بیزانسی جهان است.
این بنا در ابتدا کلیسایی مسیحی بود، پس از آن توسط عثمانی ها به مسجد و امروزه به موزه تبدیل شده است. بخش هایی از کلیسا در سال ۴۰۰ ساخته شده و ساختمانی که این روز ها در این شهر به چشم می خورد تقریبا در سال ۱۵۰۰ ساخته شده است.
موزاییک ها و نقاشی هایی که بر روی دیوار این کلیسا وجود دارد، زندگی عیسی و مادرش مریم را به تصویر می کشند.این موزاییک ها، کاشی ها و نقاشی های تاریخی باعث شده است که از کلیسای چورا به عنوان یک شاهکار از معماری دوران بیزانس یاد کنند.
کلیسای چورا به دلیل سالم ماندن دکوراسیون داخلی اش پس از سال ها، از جمله بنا های منحصر به فرد به شمار میرود. چورا در یونانی به معنای حومه شهر می باشد و علت این نام گزاری این است که در ابتدا این کلیسا خارج از شهر استانبول ساخته شد و زیارتگاهی کوچک واقع در خارج از شهر به شمار می رفت. بعد ها پس از گسترش دیوار های شهر محله ی کلیسا داخل شهر قرار گرفت.امروزه این موزه در محله کاریه در نزدیکی دیوار های ادرینه، بر فراز شاخ طلایی واقع شده است.