کوالالامپور پایتخت رسمی کشور مالزی است. کوالالامپور که به معنای دو رود گل آلود است در اواخر دهه های ۱۸۵۰ توسط معدنچیان چینی که به دنبال قلع بودند کشف شد. کوالالامپور محل تلاقی دو رود کلانگ و گمبک است و دلیل نامگذاری آن هم همین بوده است. با پیدایش قلع این مکان به شدت رشد کرد و به سمت تجاری شدن و تبدیل شدن به منطقه شهری شد. کوالالامپور در برهه های زمانی مختلف زیر سلطه کشورهایی چون بریتانیا و ژاپن بوده است.
در سال ۱۹۵۷ و زمانی که بریتانیایی ها بر کشور حاکم بودند، مردم تقاضای استقلال کردند و توانستند آن را به دست آوردند. از این روی هر ساله با گرد هم آمدن در میدان مردکا یا استقلال این پیروزی را جشن می گیرند.
با روی کار آمدن دکتر ماهاتیر محمد، مالزی تبدیل به کشوری پیشرفته و کوالالامپور به شهری مدرن تر تبدیل شد. اقداماتی که نخست وزیر ماهاتیر محمد در جهت رشد و توسعه مالزی انجام داد ستودنی است.
امروزه کوالالامپور یک کلان شهر واقعی است و با بندر بزرگ خود، فرودگاه بین المللی وشبکه گسترده حمل و نقلی اش میتواند در سطح بین المللی قرار گیرد.
از نظر آب و هوایی به دلیل نزدیکی با خط استوا دارای آب و هوایی است گرم همراه با باران های فراوان و شدید. دمای هوا در همه ی فصول یکسان است و فصل ها فقط از نظر میزان بارش با هم تفاوت دارند.
از نظر جمعیتی طبق آخرین سرشماری ها که در سال ۲۰۱۶ انجام شده جمعیت کوالالامپور در حدود ۱۵۹۰۰۰۰ نفر است که از این تعداد ۴۶.۶ درصد را مسلمانان، ۳۵.۷ درصد را بودایی ها، ۸.۵ درصد را هندوها، ۵.۸ درصد را مسیحیان و ۳.۱ را مردمانی با مذاهب دیگر تشکیل داده اند.
این تنوع ادیان و فرهنگ های گوناگون باعث شده است در کوالالامپور در کنار تعطیلات ملی شاهد جشن های مذهبی گوناگونی از جمله رمضان، سال نوی چینی، دیوالی، کریسمس و… هم باشید.