تفاوت پاسپورت و ویزا و نحوه دریافت آن ها

ویزا و پاسپورت

پاسپورت

گذرنامه یک سند معتبر است برای شناسایی رسمی یک فرد که شامل اطلاعات شخصی صاحب گذرنامه می باشد. این سند که در واقع نشان می دهد شما تابعیت یک کشور را دارید، از سوی هر دولتی برای شهروندان خود صادر می شود. در سفر به یک کشور خارجی با به همراه داشتن پاسپورت می توانید نشان دهید که در آن کشور مسافر هستید و تابعیت شما متعلق به یک کشور خاص می باشد.

پاسپورت یا گذرنامه مانند یک شناسنامه معتبر می باشد که مورد قبول تمامی کشورهاست و به رسمیت شناخته می شود. گذرنامه از یک جهت مجوزی برای خروج از کشور است و از سوی دیگر امنیت و حقوق مسافر را در دیگر کشورها تضمین می کند.

پاسپورت در اکثر کشورهای جهان به شکل یک دفترچه کوچکی می باشد که رنگ جلد آن در کشورهای مختلف متفاوت است. گذرنامه ایرانی با جلدی به رنگ زرشکی و نشان رسمی جمهوری اسلامی ایران که بر روی آن درج شده است، قابل تشخیص می باشد.

گذرنامه ایرانی دارای ۳۲ صفحه است که صفحه ی اول و دوم مربوط به اطلاعات شخصی و عکس صاحب پاسپورت می باشد و مابقی صفحات نیز متعلق به مهرهایی است که هنگام ورود به یک کشور و یا خروج از آن در گذرنامه ثبت می شوند. گذرنامه یا پاسپورت به مدت ۵ سال اعتبار دارد و به همراه داشتن آن در سفر به تمامی کشورهای خارجی الزامی است.

 

ویزا

ویزا یا رویداد سندی است که یا به صورت کاغذی(برچسب یا لیبل) و یا به صورت الکتریکی به گذرنامه اضافه می شود. این سند توسط نمایندگان قانونی دولت هر کشور مانند سفارتخانه یا کنسولگری برای شهروندان آن کشور صادر می شود. با ثبت ویزا در گذرنامه این اجازه به افراد داده می شود تا مدت زمان مشخصی را در یک کشور خارجی سپری کنند که این مدت زمان مشخص در ویزا درج می شود.

ویزا علاوه بر مدت زمان اقامت مسافر، تاریخ ورودف قلمرو سفر و تعداد دفعاتی که به یک کشور خاص ورود داشتید را نشان می دهد. همچنین ویزا نشان می دهد که مسافر اجازه کار یا تحصیل در آن کشور را دارد یا خیر.

ویزا انواع مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به ویزای توریستی، ویزای کاری، ویزای تحصیلی، ویزای شنگن و… اشاره داشت. به طور معمول ویزای صادر شده برای هر کشوری نشان دهنده ی هدف از سفر به آن کشور، مدت زمان اقامت و همچنین تاریخ آخرین مهلت برای ورود به کشور موردنظر می باشد. همچنین داشتن ویزای یک کشور به منزله ورود قانونی به خاک آن کشور است.

 

نحوه دریافت پاسپورت

دریافت پاسپورت یا گذرنامه مراحل پیچیده ای نداشته و می توان در مدت زمان کوتاهی نسبت به دریافت یا تعویض آن اقدام کنید. متقاضیان برای دریافت گذرنامه باید با همراه داشتن مدارک لازم به دفتر پلیس +۱۰ در نزدیکی محل زندگی خود مراجعه کنند. مدارک لازم جهت اخذ پاسپورت موارد زیر می باشند:
۱٫اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی با تائیدیه ثبت احوال
۲٫یک قطعه عکس ۶×۴ رنگی و جدید با زمینه سفید
۳٫اجازه محضری برای افراد زیر ۱۸ سال از سوی پدر یا قیم قانونی
۴٫ارائه شناسنامه عکس دار برای افراد بالای ۱۵ سال
۵٫ارائه گواهی اشتغال به تحصیل یا دفترچه بیمه برای افراد زیر ۱۵ سال
۶٫حضور افراد بالای ۶ سال به همراه ۱ قطعه عکس در دفتر پلیس +۱۰ الزامی است
۷٫ارائه اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان برای بازنشسته نظامی که ۵ سال از زمان بازنشستگی آنها می گذرد
۸٫ارائه نامه ای از حفاظت یگان مربوطه برای بازنشسته نظامی که ۵ سال از زمان بازنشستگی آنها نمی گذرد

مدارک مورد نیاز بانوان

ارائه اجازه نامه محضری برای بانوان متاهل از سوی همسر
برای بانوانی که همسر آنها در قید حیات نمی باشد ارائه اصل گواهی نامه فوت همسر و یا اصل شناسنامه باطل شده الزامی است
برای بانوان مطلقه نیز ارائه اصل طلاق نامه الزامی است

مدارک مورد نیاز آقایان

ارائه اصل و کپی کارت هوشمند پایان خدمت یا معافیت
برای افراد بالای ۵۰ سال نیازی به ارائه کارت پایان خدمت وجود ندارد
دانشجویان و دانش آموزان نیز باید نامه ای از سوی محل تحصیل خود دریافت و ارائه دهند

 

نحوه دریافت ویزا

جهت دریافت ویزا باید به سفارت و یا کنسولگری کشور موردنظر در ایران رفته و مدارک لازم به همراه پاسپورتی با حداقل ۶ ماه اعتبار را به این سفارت ارائه دهید.
مدارک لازم برای دریافت و صدور ویزا به شرح زیر می باشد:
۱٫پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
۲٫شناسنامه به همراه کپی از کلیه صفحات
۳٫فرم درخواست ویزا که باید به صورت کاغذی و یا آنلاین تکمیل شود
۴٫رضایت نامه محضری برای افراد زیر ۱۸ سال و یا بانوان متاهل
۵٫بیمه نامه مسافرتی
۶٫بلیط رفت و برگشت
۷٫ارائه ریز حساب بانکی یا معدل حساب به همراه ترجمه آن
۸٫گواهی اشتغال به کار با میزان حقوق دریافتی به همراه ترجمه آن
۹٫یک تا ۶ قطعه عکس

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید