قلعه ناریکالا قدیمی ترین و شناخته شده ترین جاذبه تفلیس پایتخت گرجستان می باشد که در مرکز شهر قرار گرفته است.
ناریکالا در تفلیس با عنوان “قلعه مادر” مشهور است و بعنوان نماد باستانی و دفاعی شهر شناخته می شود.
این قلعه متشکل از دو بخش است که بر روی تپه ای شیب دار در میان باغ گیاه شناسی تفلیس و حمام گوگردی واقع شده است و مردم این قلعه را با عنوان قلب و روح تفلیس می شناسند.
قلعه ناریکالا در قرن چهارم میلادی دوره امپراتوری ساسانی ساخته شد و بعد ها در قرن هفتم میلادی توسط خاندان امویه گسترش یافت.
در زمانی که مغول ها بر شهر تسلط داشتند نام این قلعه تاریخی به نارین قلعه یا قلعه کوچک تغییر یافت. بخش هایی از این قلعه برای دفاع از مرز های ایران و به عنوان زندان و سیاه چال مورد استفاده قرار گرفته می شد.
پس چندی به مرور زمان این قلعه به ناریکالا امروزی درآمد.
این قلعه قدمتی بیش از ۱۶۰۰ سال دارد و دارای معماری پارسی می باشد. قدمت برخی از سنگ تراشی ها، مواد و مصالح به کار رفته با آجرهای بعضی قسمت ها متفاوت بوده و بخش هایی از ساختمان نیز از سنگ ساخته است.
این قلعه به دلیل داشتن موقعیت استراتژیک به منظور کنترول عبور و مرور تنگه و در مسیر اروپا به هند ساخته شده است.
همچنین این قلعه بعنوان یکی از استحکامات اولیه برای توسعه شهر تفلیس بود که بعدها جایگاه خود را از دست داد و دچار ویرانی شد.البته بخش های زیادی تا به امروز بازسازی شده است و قسمت اصلی آن که مربوط به قرن هشتم می باشد، باقی مانده است.
این کلیسا با طرحی از معماری های قدیم با سه درب در سه طرف آن ساخته شده و بخش داخلی اش نیز با نقاشی های دیواری شامل تصاویری مربوط به کتاب مقدس و تاریخ کشور گرجستان، تزئین شده است.
در حیاط پایین قلعه کلیسای تازه بازسازی شده نیکلاس به چشم می خورد،این کلیسا جایگزین کلیسایی با قدمتی به قرن سیزدهم میلادی برمی گردد که در آتش سوزی ویران شده بود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید